ПОИСК
Книга рецептів

«Лінивий» плов, від якого не відірватися: швидкий рецепт курки з рисом в овочевому соусі

12:53 2 лютого 2022
Плов із куркою

Приготувати плов можна і за складними рецептами, як це, наприклад, робить шеф-кухар Андрій Величко, який розповідав, як готувати плов по-узбецьки, і за «швидкими», які не потребують особливих умінь та підготовки.

Рецепт «лінивого» плову запропонували автори кулінарного каналу «Кулінарні хитрощі», які не стали «зв'язуватися» з бараниною, а взяли для цієї страви частини курки. «Курка з рисом та овочами — дуже смачна гаряча страва для всієї родини. Хтось називає її швидким або лінивим пловом, а для мене це чудовий варіант, коли потрібно швидко приготувати та ситно поїсти», — стверджує автор рецепту.

Інгредієнти:

  • Частини курки — 600 г;
  • Рис сорту жасмин або басмати — 260 г.

Для соусу:

  • Перець червоний — 1 шт.;
  • Помідори — 2 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Соняшникова олія — 1 ст.л.;
  • Вода — 2 ст. л;
  • Сіль — ¾ ч.л.;
  • Цукор -½ ч. л.;
  • Паприка/перець/гострий перець.

Читайте також: Популярний плов по-хорезмськи: покроковий рецепт поживної та корисної страви

РЕКЛАМА

Приготування:

  • Рис залити водою та залишити на 1−2 години.
  • Курку розділити на шматки та посипати сіллю, залишити на 20 хвилин.
  • Для соусу обсмажити овочі на олії, додати воду і тушкувати під кришкою до м'якості зі спеціями. Подрібнити блендером.
  • Залити курку соусом і маринувати 30 хвилин.
  • Рис викласти у форму для випікання, зверху — курку і соус, що залишився.
  • Накрити фольгою та випікати при 180 °C 30 хвилин.
  • Зняти фольгу та залишити ще на 10 хвилин у духовці.

Рис виходить розсипчастий, а куряча грудка залишається м'якою та ніжною.

РЕКЛАМА

Рецепт приготування розсипчастого плову зі свининою, який можна приготувати у пательні, читайте на сайті «ФАКТІВ».

Фото — скріншот

РЕКЛАМА

991

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів