ПОИСК
Книга рецептів

Ідеальний десерт на швидку руку: як приготувати клафуті з вишнями

22:00 26 липня 2021
клафути

Літо — пора фруктів. Кулінари активно використовують їх у приготуванні випічки та десертів. Українці люблять вареники з вишнею, пиріжки та рулети з цієї соковитою ягодою.

На 24-му каналі запропонували рецепт французького десерту з вишнею, який називається клафуті. Клафуті можна готувати з будь-якими сезонними ягодами або фруктами, але найсмачніше поєднання з вишнею.

Вишневий клафуті

Інгредієнти
500 г вишень;
3 ст. л. вишневої настоянки або наливки;
20 г вершкового масла;
3 ст. л. цукрової пудри;
2 шт. курячих яєць;
2 — 3 ст. л. борошна;
75 мл молока;
ваніль;
дрібка солі.

Приготування

Ретельно вимити вишні, видалити кісточки.

Змішати вишню з цукровою пудрою і перемішати. Влити настойку і знову обережно перемішати вишні ложкою.

Розігріти духовку до 180 градусів. Деко для випікання клафуті змастити вершковим маслом і посипати цукром.

Для приготування тіста розігріти вершкове масло.

У великій мисці збити яйця, цукрову пудру і ваніль до густої консистенції.

Всипати борошно і ще раз збити тісто до однорідної маси.

Тонкою цівкою влити в тісто молоко, додати сіль і масло.

Тісто перемішати до однорідної консистенції.

Викласти вишні на дно форми для випікання. Зверху вилити рідке тісто і розрівняти його ложкою.

Випікати клафуті в духовці протягом 30 — 35 хвилин.

Готовий пиріг перевернути догори дном і посипати цукровою пудрою.

Клафуті подавати до столу теплим. Можна прикрасити десерт збитими вершками або викласти кульки морозива.

Нагадаємо, кулінар Юлія Панкова раніше розповіла, як приготувати французький десерт Макарон.

4023

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2021 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.