ПОИСК
Книга рецептів

Неймовірний смак «похованого» лосося: Ектор Хіменес-Браво розкрив древній скандинавський рецепт

18:47 30 червня 2021
Лосось

Суддя шоу «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво, який раніше поділився рецептом запеченої курки, розповів в своєму Instagram, як приготувати страву з лосося.

Гравлакс — в буквальному перекладі «похований» лосось, розповів про скандинавське блюдо шеф-кухар. Ця назва пов'язана з тим, що для зберігання спійманої риби її закопували в землю.

«Добре, що зараз нічого не треба закопувати, досить скористатися фольгою або пергаментом. Однак смак вийде таким же неймовірним», — зазначив Хіменес-Браво.

Інгредієнти на 100 г лосося:

  • 40 г крупної солі та 5 г цукру,
  • 10 г кропу;
  • цедра ½ лимона;
  • 20 г горілки;
  • 3 г міксу перцю.

Приготування

Риба зачищається, добре перчиться, в неї додаються цедра лимона та горілка, потім покривається кропом і сумішшю солі та цукру. Солити мінімум 12 годин.

«А пробувати краще з моїм новим Бородинским лавашем», — додав шеф-кухар.

Раніше Ектор Хіменес-Браво дав рецепт незвичайної пасти з горілкою.

737

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2021 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.