Факти
Домашній хліб

Ароматний домашній хліб без замішування: простий рецепт

Юлія ЛУГОВА, «ФАКТИ»

24.01.2022 15:53

Будь-яка гарна господиня добре знає, що здатне зібрати за столом усю родину — це домашня випічка. Цього разу в мережі розповіли, як швидко і без особливих зусиль приготувати ароматний хліб.

Сладові рецепту:

  • борошно (просіяне) — 500 г
  • вода тепла (50 градусів) — 340 г
  • сіль 9 грамів
  • дріжджі сухі 9 грамів

Приготування

Змішуємо всі складові, накриваємо рушником та прибираємо у тепле місце на годину. Після цього розгортаємо на столі і кілька разів складаємо краї. По завершенні процесу збираємо тісто в кулю та викладаємо у змащену олією форму.

Відправляємо у розігріту духовку (під кришкою) на 30 хвилин.

За кілька хвилин до готовності знімаємо кришку для утворення рум'яної скоринки.

Ну, а подавати такий хліб можна, наприклад, зі справжнім одеським форшмаком, секрет приготування якого розкрив відомий фуд-блогер Валерій Пономар.