Факти
Оладки з грушами

Грушові оладки: швидкий рецепт для економних господарок

Юлія ЛУГОВА, «ФАКТИ»

17.11.2021 13:15

У розпал сезону осіннього фруктового достатку гріх не побалувати родину ароматними стравами. Знахідкою будь-якої господині, наприклад, стануть грушові оладки, які можна подавати до столу з медом, сметаною, згущеним молоком або ж просто так, рекомендує Telegram-канал «Сніданок на кожен день».

Необхідні продукти:

  • груші середнього розміру (будь-який сорт) — 2 шт
  • борошно пшеничне — 100 г
  • яйце — 1 шт
  • лимон (сік) — 1 шт. або сік лимона — 2 чайні ложки
  • сода — ½ чайної ложки
  • сіль за смаком
  • олія рослинна (для смаження) — 1 ст. ложки.

Для подачі (за бажанням):

  • сметана/мед/варення/кориця мелена — за смаком.

Етапи приготування:

Груші миємо під проточною водою і знімаємо з них шкірку (якщо вона м'яка, цього можна не робити) і натираємо на великій тертці в глибоку миску.

З лимона вичавлюємо сік і додаємо до натертих груш 1 ч. ложку, щоб вони в процесі приготування оладок не потемніли. У грушеву масу розбиваємо яйце і добре перемішуємо масу.

У чайній ложці гасимо соду ложкою соку лимона та додаємо до грушевої маси. Знову добре перемішуємо.

Поступово втручаємо в масу просіяне пшеничне борошно, намагаючись досягти консистенції густої сметани. Залежно від соковитості груш та розмірів яйця може знадобитися більша чи менша кількість борошна.

Все ретельно перемішуємо. Даємо тесту кілька хвилин постояти.

Смажимо на скороводі, як звичайні оладки.

Нагадаємо, раніше «ФАКТИ» публікували рецепт повітряних оладок на кефірі з кабачком .

Фото goodfon