Факти
«Коли хочеться чогось, але не знаєш чого»: рецепт смачного чорничного пирога від Ектора Хіменеса-Браво

«Коли хочеться чогось, але не знаєш чого»: рецепт смачного чорничного пирога від Ектора Хіменеса-Браво

Юлія ЛУГОВА, «ФАКТИ»

06.08.2021 19:56

Суддя «Майстер-шеф» Ектор Хіменес-Браво, який розповів, як приготувати солодку ягідну випічку, як в популярних ресторанах швидкого харчування, показав, як він готує пиріг зі свіжою чорницею.

Родзинкою рецепта є незвичайна форма і вигляд пирога.

Загалом, це саме той варіант, коли дуже хочеться «чогось такого», але не знаєш, чого.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно — 500 г
  • масло вершкове — 400 г
  • цукор — 100 г
  • сіль — 10 г
  • жовтки — 4 шт.

Начинка:

  • чорниця — 500 г
  • крохмаль кукурудзяний — 10 г
  • цукор — 15 г

Приготування

У борошно додати цукор, сіль і кубики холодного вершкового масла, розтерти руками або в комбайні до стану крихти. Потім додати жовтки, і вимішати тісто до однорідності.

Розкачати між двох листів пергаменту 2 кола тіста. Один коло заморозити, інше коло розрівняти в форму і поставити в холодильник.

Ягоди змішати з кукурудзяним крохмалем і цукром, висипати в форму з тестом.

На замороженому колі тіста хаотично вирізати кола і замороженими покласти зверху на форму.

Запікати 25−30 хвилин при 175 градусах.

Після запікання дати пирогу охолонути, дістати з форми і насолоджуватися!

А в якості основного блюда на обід можна приготувати ситний пиріг з ковбасками, сиром, зеленню і квасолею.

Фото instagram.com/hectorjimenezbravo/