ПОИСК
Книга рецептів

«Можна приготувати за 15 хвилин»: відомий шеф-кухар поділився рецептом смаженої редиски

22:19 30 травня 2021
редис

Шеф-кухар Андрій Величко поділився незвичайним рецептом смаженої редиски.

Величко пише, що вперше спробував це блюдо під час навчання в Ліоні. Рецепт його колеги із США.

«Ділюся з вами рецептом та рекомендую хоч раз, але спробувати», — пише кулінар, уточнюючи що процес приготування займе всього 15 хвилин.

Смажена редиска

Інгредієнти:
2 пучка червоної молодої редиски
1 пучок молодого часнику
2 ст ложки фруктового оцту (винного, яблучного або гутулевого)
1−1,5 ст ложки рослинної олії
1 — 1,5 ст ложки вершкового масла
сіль перець

Приготування:

Необхідно підготувати редиску. Потрібно вибирати редиску в пучках та не найбільшу. Листя слід обрізати, залишивши по 2−3 см стебла на редисці, хвостик видалити. Гарненько промити і порізати навпіл або на 4 частини.

Розжарити сковороду або сотейник з маслом, обсмажити хвилину-півтори на середньому вогні, після чого можна додати нарізані стебла молодого часнику та час додавати оцет. Присолити й протушкувати ще хвилину — можна знімати з вогню.

«Під час обсмажування редиска трохи втрачає свій яскраво-червоний колір шкірки й стає рожевою. А якщо врахувати, що ми додали ще й трохи оцту, то рожевий хрусткий, з легкою кислинкою гарнір — це дуже цікаво. І, до речі, редиска втрачає в процесі обсмажування свою „гірчичну“ гостроту, тому як гарнір — це ідеально!» , — пише Величко.

Раніше відомий кулінар, ведучий ток-шоу «Говорить Україна» Олексій Суханов розповів, як приготувати пиріг з ревеню.

1430

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2021 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.