ПОИСК
Книга рецептів

Модна паска — краффін: простий рецепт

12:41 22 квітня 2021
краффін

Краффін — гібрид круасана і маффіна. Сьогодні ці ласощі популярні у всьому світі. Приготувати краффін можна і до Великодня.

Про те, як це зробити, «ФАКТАМ» розповіла кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова, яка раніше поділилася швидким рецептом смачної паски на жовтках.

— Ми продовжуємо пробувати нові рецепти, — каже Елла Іванова. — Сьогодні готуємо краффін. Це просто і смачно.

Краффін

Інгредієнти для опари:

  • 100 грамів молока
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 столова ложка борошна
  • 6 г пресованих дріжджів

Інгредієнти для тіста:

  • 50 г вершкового масла
  • 50 г цукру
  • 2 жовтки
  • 250 г борошна
  • дрібка солі
  • 5 г ванільного цукру

Інгредієнти для начинки:

  • 30 г вершкового масла
  • 50 г родзинок
  • сік і цедра апельсина
  • мигдальні пелюстки

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. З'єднуємо молоко, цукор, дріжджі, борошно. Перемішуємо. Накриваємо і залишаємо в теплому місці, на 40 хвилин. У родзинки додаємо цедру і сік апельсина.

Збиваємо жовтки з цукром і ванільним цукром. Додаємо масло і продовжуємо збивати.

Додаємо опару, борошно, сіль і замішуємо тісто. Даємо тісту добре підійти.

Розкачуємо тонко, змащуємо вершковим маслом. Викладаємо родзинки і мигдалеві пелюстки. Звертаємо рулет. Розрізаємо, не доходячи до краю. Формуємо краффін. Викладаємо у форму.

Даємо постояти до збільшення об'єму у 2 рази. Випікаємо при 180 градусах 10 хвилин, далі при 160 градусах — 30−35 хвилин. Смачного!

Читайте також: Апельсинова паска зі свіжої журавлиною: новий смак святкових ласощів

Фото з альбому Елли Іванової

1308

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2021 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.