Факти
Омлет по-японськи

Ідеальний сніданок: простий та смачний японський омлет із овочами

Ірина ГАЛ, «ФАКТИ»

13.01.2022 8:03

Омлет, які багато хто любить на сніданок, можна готувати різними способами. Наприклад, за рецептом судді «МайстерШефа» Ектора Хіменеса-Браво, який не смажить яйця, а варить у пластиковому пакеті з овочами.

А ось автори ресурсу «Кулінарні хитрощі» теж пропонують рецепт омлету з овочами, але по-японськи.

Інгредієнти :

  • Яйце — 3 шт.;
  • Соєвий соус — 1 ч.л.;
  • Зелена цибуля — пучок;
  • Морква — ½ шт.;
  • Рослинна олія — 3−5 гр;
  • Шинка та сир — за бажанням.

Читайте також: Овсяноблін на сніданок: Ліза Глінська показала, як зробити його ще кориснішим

Приготування:

  • Яйця збити віночком, додати соєвий соус.
  • Моркву та зелену цибулю подрібнити.
  • У розігріту пательню з олією вилити збиту суміш тонким шаром, як млинець.
  • Коли омлет трохи засмажився, згорнути його, як рулет. Змістити до краю пательні та додати ще трохи яєчної маси. Продовжувати, доки не закінчиться яєчна маса.
  • Подавати гарячим, посипавши зеленню чи кунжутом.

Раніше рецептом знаменитого турецького омлету, адаптованого з урахуванням локальних продуктів та спецій, ділився бренд-шеф Андрій Величко.

Фото — скріншот