Факти
часниково-петрушкова олія в баночці

Ідеально доповнить багато страв: рецепт часниково-петрушкової олії від Елли Іванової

Ольга СМЕТАНСЬКА, «ФАКТИ»

15.09.2021 14:20

Зелень надає стравам аромат, пікантний смак і, звичайно, є прекрасним декором. Її можна просто подрібнити — і цього буде цілком достатньо. А можна на її основі приготувати олію. Наприклад, часниково-петрушкову.

Ідеєю смаколика поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова, яка не перестає дивувати своїми експериментами. Адже саме так народжуються нові рецепти, які з часом можуть стати класичними.

— Петрушка, часник та олія — вдале поєднання, — говорить Елла Іванова. — В Італії цей мікс додають до спагетті. В Іспанії в такій олії маринують м'ясо та рибу. А я додаю її в маринади, соуси, салати, бутерброди, супи.

— Поділетесь рецептом?

— Звісно! Це просто чарівна суміш!

Часниково-петрушкова олія

Інгредієнти:

  • пучок петрушки
  • 5−6 зубчиків часнику
  • 50−100 г оливкової або іншої олії
  • сіль

Приготування:

Зелень добре промити. У ємність викласти петрушку. Додати воду та столову ложку оцту. Дати постояти хвилин 15. Добре промити й викласти на паперові рушники.

Трохи подрібнити петрушку.

З'єднати петрушку, часник та олію. Добре збити за допомогою блендера. Додати за смаком сіль.

Смачного!

Раніше Елла Іванова поділилася легким рецептом вітамінного салату із заправкою з авокадо.

Читайте також: Закуска з болгарського перцю: справжня смакота

Фото з альбому Елли Іванової