Факти
Грецька мусака

«Шпигунська вилазка на Корфу»: рецепт смачної страви з баклажанів та м’яса від Віктора Уколова

Іван МОЗГОВИЙ, «ФАКТИ»

05.09.2021 13:13

Якщо телеведучий Григорій Герман пропонує для сімейного обіду приготувати один із пишних закритих пирогів, то політтехнолог Віктор Уколов пропонує приготувати грецьку мусаку. Рецептом цієї страви він поділився у Facebook.

«Щоб приготувати грецьку мусаку треба мати: баклажани, цибулю, помідори, фарш (у мене баранячий), масло, борошно, молоко, твердий сир, який потрібно натерти. Ну ще ложка друга олії, сіль і перець. Цимус — склянка дешевого білого вина», — пише він.

За словами Уколова, спочатку треба нарізати баклажани і просто підсмажити їх майже без олії, потроху викладаючи дно форми. Потім треба підсмажити цибулю і вкинути туди фарш. Його потрібно добре перемішати, щоб не було грудок, посолити і поперчити.

«Як випарується рідина — влийте склянку білого вина. Алкоголь леткий і випарується вмить, а от смак кислуватого винограду зробить ваше м"ясо неповторним. Викладаємо прошарок м"яса на баклажани. Потім, згори нарізані помідори, потім знову м"ясо і на нього залишки підсмажених баклажанів. Але це не все — треба приготувати соус, у якому це все затушиться! Спочатку розтопимо масло. Потім киньте і швидко перемішайте в ньому ложку муки й одразу вливайте молоко. Посоліть і поперчіть і після цього додайте багато тертого сиру. Цим соусом залийте мусаку і поставте на 40 хв у духовку під 200 градусів», — пише він.

Після того, як страву буде витягнуто з духовки треба дати їй 15 хвилин вистигнути і потім можна вживати.

Як писали «ФАКТИ», раніше Віктор Уколов поділився простим рецептом картопляної запіканки з фаршем. А Руслан Сенічкін поділився рецептом картопляних рулетів з лаваша.

Фото зі сторінки Віктора Уколова в соціальних мережах