Факти
Приготування страви

Мариновані кабачки за 10 хвилин: швидкий рецепт від Лізи Глинської

Сергій ГОРЄЛОВ, «ФАКТИ»

03.09.2021 14:59

Кулінар Ліза Глинська, яка раніше поділилася рецептом маринованих помідорів, розповіла, як маринувати кабачки всього за 10 хвилин. Вона розмістила відео на своєму YouTube-каналі.

Інгредієнти:

  • 3 молодих кабачка;
  • 1 ст. л. солі (без гірки);
  • 1 ст. л. цукру (без гірки);
  • 20 мл оцту 9% (1,5 ст. л.);
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 мл рослинного масла (3,5 ст. л.);
  • петрушка або перець чилі (за бажанням).

Приготування:

  • Помити та просушити кабачки.
  • Нарізати їх на тонкі смужки.
  • Посолити кабачки та відставити на 15 хвилин, вони повинні пустити сік.
  • Приготувати маринад.
  • Змішати в мисці рослинне масло, цукор і оцет.
  • Подрібнити перець чилі, часник і петрушку, додати в маринад.
  • Злити зайвий сік від кабачків.
  • Додати до кабачків маринад. Перемішати.
  • Накрити харчовою плівкою та прибрати в холодильник на 2−3 години.

Нагадаємо, Ліза Глинська розповіла, як консервувати помідори в томатному соку.

Фото: скріншот відео