Факти
Кабачки з часником на зиму: простий рецепт

Кабачки з часником на зиму: простий рецепт

Юлія ЛУГОВА, «ФАКТИ»

21.08.2021 21:59

Ті, хто спробував такі кабачки, стверджують, що за смаком їх не відрізнити від маринованих грибів. Проте такого ефекту можна досягти лише взимку, але навіть якщо не чекати холодної пори і з'їсти їх вже через три години — теж буде смачно, пише ресурс Твої рецепти.

Важливо: для рецепта підходять молоді кабачки, більш пізні доведеться ретельно очистити від насіння і шкірки.

Вам знадобляться:

  • кабачки 1.3 кг
  • масло рослинне 100 мл
  • оцет 100 мл
  • сіль 1 ст.л.
  • цукор 3 ст.л.
  • кріп 1 пучок
  • часник 4 зубчик
  • перець чорний мелений 1 ч.л.

Приготування

Кабачки помити губкою під прохолодною водою, промокнути насухо паперовими рушниками і нарізати кубиками середнього розміру. Відразу вивантажити всю нарізку в об'ємну миску або каструлю, як вам зручніше.

Щедрий пучок кропу промити під краном, розкласти на кухонному рушнику і дати просохнути, нарізати якомога дрібніше і перекласти в каструлю до кабачків.

Зубчики часнику очистити і обполоснути, натерти на дрібній тертці або пропустити на пресі. Додати весь часник в каструлю.

Всипати туди ж сіль і цукровий пісок, також влити столовий оцет і масло в однаковій пропорції.

Додати перець, перемішати і відставити на 3 три години.

Розкласти «відпочилі» кабачки разом з що ще соком по заздалегідь простерилизованнимбанкам.

Кожну банку поставити в каструлю, не забувши дно вистелити рушником, влити теплу воду і стерилізувати ще 15 хвилин, тут же закатати і остудити під ковдрою.

Через добу прибрати кабачки в льох (комору).

Нагадаємо, кабачки на зиму можна приготувати і з кетчупом чилі.