Факти
баклажани з начинкою

Баклажани по-турецьки: просто та смачно

Ольга СМЕТАНСЬКА, «ФАКТИ»

19.08.2021 13:35

Що приготувати влітку на обід або вечерю? Звичайно, баклажани! Адже скоро їхній сезон мине. Рецептом смачної страви поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.

— Літо — це час для експериментів, — каже Елла Іванова. — Багато сезонних овочів і фруктів. Дізнаємося нове, готуємо, куштуємо. Сьогодні пропоную приготувати баклажани по-турецьки.

Баклажани по-турецьки

2 баклажани

1 цибулина

1−2 зубки часнику

Петрушка

1 солодкий перець

2−3 помідори

Цукор

Половинка перцю чилі

1 чайна ложка томатної пасти

2 столові ложки оливкової олії

Сіль

Перець

Духовку нагріваємо до 200 градусів. Баклажани промиваємо, видаляємо плодоніжки та надрізаємо уздовж.

Добре посоліть баклажани, нехай постоять

Запікаємо баклажани до м'якості — хвилин 20−25.

Часник і цибулю дрібно нарізаємо. Перець солодкий і чилі нарізаємо дрібними кубиками. У томатів треба видалити шкірку.

Розігріваємо оливкову олію. Обсмажуємо цибулю. Додаємо перець, часник. Додаємо сіль і перець.

Помідори нарізаємо кубиком. Додаємо в суміш помідори й цукор.

Додаємо томатну пасту і трохи водички. Тушкуємо хвилин 10.

Додаємо петрушку.

Баклажани змастіть маслом. Акуратно розсуньте. Зробіть надрізи поперечні.

Викладаємо баклажани у форму, додаємо начинку. Можна налити у форму трохи води.

Випікаємо при температурі 180 градусів. 40−45 хвилин

До кінця приготування баклажани мають бути майже пласкими. А рідина має випаруватися. Вони просто прекрасні. Смачного!

Раніше «ФАКТИ» розповідали про те, як приготувати на Яблучний Спас дуже смачний пісний пиріг з яблуками.

Читайте також: Рецепт аджики з помідорами та часником: просто та швидко

Фото з альбому Елли Іванової