Факти
кабачки

Хрумкі та соковиті: «правильний» рецепт консервованих кабачків від Григорія Германа

Ольга ОХРИМЕНКО, «ФАКТИ»

05.08.2021 19:59

Телеведучий Григорій Герман запропонував перевірений рецепт зберігання кабачків і цукіні. Якщо немає бажання зробити закуску або малосольні кабачки, то овочі можна нарізати скибочками завтовшки близько сантиметра, залити маринадом і закатати в банки. При цьому кабачки зберігають свою текстуру, залишаються хрусткими і соковитими. Рецепт опубліковано в Instagram.

Кабачки мариновані

На 2 кг кабачків знадобиться:

  • вода — 7 склянок;
  • оцет 9% - 1 склянка;
  • цукор — 1 склянка;
  • сіль — 2 ст.л.;
  • кетчуп чилі — 8 ст.л.;
  • перець духмяний — 1 ст.л.;
  • гвоздика — 1 ч.л.;
  • перець чорний — 1 ч.л.

Банки простерилізувати, заповнити нарізаними кабачками і спеціями. У киплячу воду засипати цукор, оцет, сіль, кетчуп. Прокип'ятити 15 хвилин, залити в банки. Закатати.

Нагадаємо, з кетчупом чилі готують незвичайний маринад для заготовки на зиму огірків. Він надає консервації пікантний смак.