Факти
Рецепт пасти для дитини за 15 хвилин: «два секрету» і спеціальний фарш

Рецепт пасти для дитини за 15 хвилин: «два секрету» і спеціальний фарш

Юлія ЛУГОВА, «ФАКТИ»

26.06.2021 21:16

Відомий кулінар Григорій Герман, який розповів, як приготувати реберця по фірмовим рецептом його мами, не забув про частування для дітей. Він пропонує влаштувати їм італійську вечерю, пригостивши пастою під соусом з індичого фаршу, томатом і двома секретами — тапенадом, який надає страві насичений оливково-пряний смак, і пастою з анчоусів.

Вам знадобляться:

  • паста
  • цибуля — ½ шт.
  • часник — 3 зуб.
  • бекон — 100 гр.
  • селера стебло — 1 шт.
  • фарш індичий — 400 гр.
  • помідор середній — 1 шт.
  • пюре з томатів (Passatа di pomodoro) — 200 мл.
  • тапенад з оливок — 1 ст. л.
  • паста з анчоусів — 1 ч.л. (або анчоуси — 4 шт).
  • тертий сир — 100 гр.

Приготування:

Ставимо воду на вогонь. Розігріваємо олію на сковорідці (вогонь на 2/3). Дрібно рубаємо цибулю і часник. Закидаємо на сковорідку.

Рубаємо дрібно бекон і селеру. Першим до цибулі закидає бекон, обсмажуємо пару хвилин. Потім — селера.

Вода закипіла? Закидаємо пасту, дивимося на упаковці, скільки її готувати і ставимо таймер.

Фарш обов'язково треба розбити лопаткою, обсмажити. Через 3 хвилини заливаємо томатне пюре. Перемішуємо.

Ще через 3 хвилини — тапенад і анчоуси. Анчоуси рубати не треба, вони розчиняться без сліду в соусі, наповнивши його морської солоністю і бомбічний післясмаком.

Вогонь — на мінімум. Якщо соус надто загусне — розбавляйте його водою, в якій вариться паста. Коли паста звариться — закидаємо її до соусу, посипаємо сиром і відразу на стіл.

А Ектор Хіменес-Браво здивував «веселим» рецептом «дорослої» пасти з горілкою.