Рецепт пасти для дитини за 15 хвилин: «два секрету» і спеціальний фарш
Юлія ЛУГОВА, «ФАКТИ»
26.06.2021 21:16
Відомий кулінар Григорій Герман, який розповів, як приготувати реберця по фірмовим рецептом його мами, не забув про частування для дітей. Він пропонує влаштувати їм італійську вечерю, пригостивши пастою під соусом з індичого фаршу, томатом і двома секретами — тапенадом, який надає страві насичений оливково-пряний смак, і пастою з анчоусів.
Вам знадобляться:
- паста
- цибуля — ½ шт.
- часник — 3 зуб.
- бекон — 100 гр.
- селера стебло — 1 шт.
- фарш індичий — 400 гр.
- помідор середній — 1 шт.
- пюре з томатів (Passatа di pomodoro) — 200 мл.
- тапенад з оливок — 1 ст. л.
- паста з анчоусів — 1 ч.л. (або анчоуси — 4 шт).
- тертий сир — 100 гр.
Приготування:
Ставимо воду на вогонь. Розігріваємо олію на сковорідці (вогонь на 2/3). Дрібно рубаємо цибулю і часник. Закидаємо на сковорідку.
Рубаємо дрібно бекон і селеру. Першим до цибулі закидає бекон, обсмажуємо пару хвилин. Потім — селера.
Вода закипіла? Закидаємо пасту, дивимося на упаковці, скільки її готувати і ставимо таймер.
Фарш обов'язково треба розбити лопаткою, обсмажити. Через 3 хвилини заливаємо томатне пюре. Перемішуємо.
Ще через 3 хвилини — тапенад і анчоуси. Анчоуси рубати не треба, вони розчиняться без сліду в соусі, наповнивши його морської солоністю і бомбічний післясмаком.
Вогонь — на мінімум. Якщо соус надто загусне — розбавляйте його водою, в якій вариться паста. Коли паста звариться — закидаємо її до соусу, посипаємо сиром і відразу на стіл.
А Ектор Хіменес-Браво здивував «веселим» рецептом «дорослої» пасти з горілкою.