Факти
буженина

Рецепт ідеальної буженини від Григорія Германа

Таісія БАХАРЄВА, «ФАКТИ»

30.04.2021 17:13

У традиційному великодньому кошику одне з головних місць займає ароматна буженина. Ведучий програми «Ранок з Україною» (канал «Україна») Григорій Герман розповів, як приготувати популярну страву за його улюбленим рецептом. До складу входять продукти, які є на кухні кожної господині, але м'ясо вражає соковитістю!

Ідеальна буженина

Інгредієнти:

  • Ошийок свинячий — 1 кілограм
  • Аджика домашня — 200 грамів
  • Лавровий лист — 3 штуки
  • Часник — 5 зубчиків
  • Морква — 2 штуки
  • Розмарин — 3 гілочки
  • Перець горошком — 1 столова ложка
  • Сіль — 25 грамів

Приготування:

Поставити сотейник з невеликою кількістю води на вогонь, довести до кипіння. Додати лавровий лист, розмарин, перець горошком і столову ложку солі. Коли спеції віддадуть свої аромати, зняти з вогню сотейник і перелити розсіл у велику миску. Додати склянку охолодженої води. Занурити м'ясо у теплий розчин і залишити маринуватися протягом 24 годин.

Наступного дня можна запікати буженину. Для цього слід порізати невеликими шматочками часник і моркву. У м'ясі зробити надрізи, нашпигувати овочами. Щедро змастити м'ясо аджикою. Запікати у духовці при температурі 170 градусів 1,5 години.

Читайте також: М'який та соковитий шашлик: простий маринад