Факти
Краффін на квасі

Краффін з квасом: незвичайна ідея для великодньої випічки

Ольга СМЕТАНСЬКА, «ФАКТИ»

26.04.2021 11:52

Креативні кулінари експериментують та пропонують рецепти. Важливо, що вони вже перевірені на практиці.

Рецептом великодньої випічки на квасі з «ФАКТАМИ» поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.

— Сьогодні у мене для вас ще один цікавий рецепт модної паски — краффіна, — каже Елла Іванова. — На цей раз готуємо незвичайний краффін — з додаванням квасу. Використовуємо темний, який має дуже яскравий смак і колір.

— Поділіться рецептом?

— Звісно.

Краффін з квасом

Інгредієнти для опари:

  • 80 г молока
  • 1 чайна ложка цукру
  • 10 г пресованих дріжджів
  • 80 г борошна
  • 80 г квасу

Інгредієнти для тіста:

  • 1 яйце
  • 2 столові ложки цукру
  • 5 г ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 300−350 г борошна
  • 50 г вершкового масла

Інгредієнти для начинки:

  • 50 г вершкового масла
  • 100 г родзинок
  • квас

Приготування:

Ізюм залити квасом і залишити на пару годин.

Для опари з'єднати молоко, цукор, дріжджі, борошно, квас. Добре розмішати, накрити і залишити в теплому місці на 40−45 хвилин.
Збити яйце зі звичайним і ванільним цукром. Додати борошно, сіль, масло. Хвилин 10 добре вимішати тісто. Накрити і залишити на 1−2 години.

Розкачати тісто дуже тонко, змастити маслом. Додати родзинки та, якщо бажаєте, мигдальні пластівці. Згорнути рулет. Розрізати не доходячи до краю. Згорнути та викласти у форму. Залишити, поки тісто не збільшиться у 2 рази.

Випікати при температурі 180 градусів 10 хвилин. Потім при 160 градусах — приблизно 30−35 хвилин. Чудовий краффін готовий!

Раніше Елла Іванова поділилася з «ФАКТАМИ» рецептом смачної паски на жовтках і секретом приготування паски з коньяком.

Читайте також: Сирна паска без випікання зі смаком снікерса: смачно і незвично

Фото з альбому Елли Іванової