Факти
віденська паска

Ароматна та смачна: як приготувати паску з віденського тіста

Ольга СМЕТАНСЬКА, «ФАКТИ»

25.04.2021 12:21

Рецептів пасок багато, але потрібно вибрати один. Питання у тому, який. Хочеться, щоб святкова паска вийшла смачною, і щоб пекти її було нескладно.

Рецептом паски з віденського тіста поділилася кулінарка Елла Іванова.

— Сьогодні ми з вами приготуємо віденське тісто, — каже Елла Іванова. — Паски виходять дуже ароматні та смачні.

— Поділитеся рецептом?

— Із задоволенням!

Паска з віденського тіста

Для опари

  • 4 яйця
  • 200 г цукру
  • 300 г молока
  • 35 г пресованих дріжджів
  • 200 г масла

Для тіста

  • 1 кг борошна
  • 0.5 чайної ложки солі
  • 10 г ванільного цукру
  • 100 г цукатів
  • цедра лимона і апельсина
  • сік 1 апельсина


У миску додаємо яйця і цукор. Збиваємо до збільшення маси. Додаємо тепле молоко і дріжджі. Потім розтоплене масло. Перемішуємо, залишаємо при кімнатній температурі на 8−10 годин.

Просіваємо 1 кілограм борошна, сіль, ванільний цукор. Добре вимішуємо тісто, доки воно не перестане липнути до рук. Цукати або родзинки заливаємо апельсиновим соком. Додаємо цедру і залишаємо на ніч. Додаємо в тісто та залишаємо його на 30−40 хвилин.

Розкладаємо по формах. Залишаємо в теплому місці на 1,5−2 години. Випікаємо при температурі 170−180 градусів до готовності. Час випікання залежить від розміру форми.

Смачного!

Раніше українська актриса і телеведуча Ольга Сумська поділилася рецептом паски без дріжджів, який вона назвала чудовим.

Читайте також: Смачна паска на жовтках: швидкий рецепт

Читайте також: Апельсинова паска зі свіжої журавлиною: новий смак святкових ласощів

Читайте також: Модна паска — краффін: простий рецепт

Фото з альбому Елли Іванової