Факти
Варення з гарбуза

Гарбузово-апельсинове варення — смак мрії

30.03.2021 7:29

Варення можна варити не тільки влітку, а й цілий рік. Не обов'язково в великих обсягах. Можна з розрахунком на кілька чаювань. Дуже важливо красиво його подати. Тоді чаювання буде незабутнім.

Рецептом гарбузово-апельсинового варення з «ФАКТАМИ» поділилася кулінар з Кривого Рогу Елла Іванова.

— Це варення бурштинового кольору має неповторний смак, — каже Елла Іванова. — Ось його рецепт.

Гарбузово-апельсинове варення

Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза;
  • сік половини лимона;
  • сік апельсина;
  • 250 г цукру.

приготування:

Гарбуз добре промиваємо, чистимо і відварюємо до м'якості.
Подрібнюємо за допомогою блендера.
Додаємо цукор, варимо ще хвилин 10−15, в кінці доповнивши соком апельсина і лимона.
Можна додати і улюблені прянощі: корицю, гвоздику, кардамон, цедру…
Варення готово! Смачного!

— Подавати варення краще охолодженим?

— Так, це прекрасний варіант.

— Що б ви побажали читачам «ФАКТІВ»?

— Нехай все у вас буде добре!

Читайте також: Гарбузово-грейпфрутовий смузі: корисно і смачно

Фото з альбому Елли Іванової