Факти
салат у келиху

Дуже смачний салат у келиху — з виноградом та курячим філе

Ольга СМЕТАНСЬКА, «ФАКТИ»

26.01.2021 7:32

Салати люблять дорослі та діти. Та й готуються вони швидко та просто.

Ідеєю салату в келиху — з виноградом та курячим філе — з «ФАКТАМИ» поділилася кулінар із Кривого Рогу Елла Іванова.

— Мені подобається відкривати для себе нові уподобання, — каже Елла Іванова. — Виноград, куряче філе, фета, цибуля і рукола — на мою думку, дуже вдале поєднання.

Салат з курячим філе та виноградом

Інгредієнти:

  • 200 г винограду (без кісточок);
  • 200 г курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 50 г фети;
  • рукола (за смаком).

Для заправки:

  • 2 столові ложки олії;
  • половина чайної ложки солі;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 1 чайна ложка гірчиці чи каперси.

Приготування:

Куряче філе відварюємо у підсоленій воді. Зелень промиваємо та просушуємо.

Маринуємо цибулю, нарізаємо тонкими півкільцями. Додаємо сіль, цукор, лимонний сік, оцет. Даємо постояти 5 хвилин.

Для заправки з'єднуємо усі інгредієнти. Додаємо куряче філе, руколу, виноград, цибулю та сир. Все акуратно перемішуємо. Розкладаємо по келихах. Смачного!

— Чи можна замінити руколу іншою зеленню?

— Звичайно! Це справа смаку.

— Що б ви побажали читачам «ФАКТІВ»?

— Найголовніше — терпіння та мудрість. І ніколи не падати духом!

Раніше Елла Іванова розповіла «ФАКТАМ», як приготувати картоплю, фаршировану оселедцем із цибулею.