ПОИСК
Книга рецептів

Нереально смачний десерт на Новий рік: рецепт шоколадного медовика з карамельним кремом

21:55 12 грудня 2021
медовик

У Новий рік прийнято дивувати гостей незвичним трактуванням традиційних рецептів. Торт медовик на свято теж можна зробити особливим — із шоколадом та карамельним кремом. Рецепт наводить sladkoe.menu .

Медовик із шоколадом та карамельним кремом

Для коржів:

  • Цукор — 200 г;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Мед — 90 г;
  • Масло — 100 г;
  • Сода — 10 г;
  • Борошно — 500 г;
  • Какао — 30 г.

Для крему

  • Цукор — 150 г;
  • Вершки жирні 33% - 150 г;
  • Масло — 50 г;
  • Маскарпоне або вершковий сир — 500 г;
  • Вершки жирні 33% - 400 г.

Приготувати карамель. Розтопити цукор, підігріти вершки, акуратно влити сироп і перемішати. Зняти з вогню, додати масло, перемішати, дати охолоти. У карамель додати сир, вершки та збити.
На водяній бані змішати цукор, масло, мед та яйця. На початку кипіння всипати соду. Як тільки почне пінитися, зняти з вогню, дати охолонути і додати борошно та какао. Тісто розкатати до товщини 2−3 мм, спекти коржі. Пекти 4−5 хвилин при температурі 180 градусів.
Перемазати коржі кремом, зібрати торт, обсипати зверху та з боків крихтою. Дати ніч постояти у холодильнику.

РЕКЛАМА

Нагадаємо, медовик також можна приготувати з ягодами або з сиропом із ківі та вишні.

Фото https://ua.depositphotos.com/

РЕКЛАМА

11640

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів