ПОИСК
Книга рецептів

Київський торт за домашнім рецептом від Дмитра Дорошенка — справжня прикраса столу на Новий рік

11:56 6 грудня 2021
торт

Кулінарний відеоблогер Дмитро Дорошенко, після рецепту знаменитого одеського форшмаку, розповів, як у домашніх умовах приготувати «Київський» торт.

Торт «Київський»

Для коржів (2 форми Ø 26 см)
400 г цукру
300 г горіхів 100 г борошна
10 яєчних білків
1 ч. л ванільного цукру

Для крему
300 г вершкового масла|мастила| 82%
250 г цукру
200 мл молока
10 г какао
3 жовтки
1 ч. л ванільного цукру
1 ст. л коньяку

Приготування

Коржі (інгредієнти вказані на два коржі)

Білки відокремити від жовтків, накрити й залишити на 12−24 години заквашуватися за кімнатної температури.

Горіхи злегка обсмажити та подрібнити. Додати до них 150 г цукру та 50 г борошна та ложку ванільного цукру, добре перемішати.

В окремій ємності збити міксером білки до пишної піни. Не припиняючи збивати, додати 50 г цукру та збити ще близько хвилини.

У білкову масу висипати горіхово-цукрову суміш з борошном.

Акуратно перемішати та викласти у форму.

Випікати 2 години за температури 150 °C.

Дати спокій на 12−24 години, щоб структура стала більш щільною.

Після цього витягнути коржі з форми.

Крем

У сотейник викласти жовтки й молоко та ретельно перемішати, щоб при нагріванні яйця не згорнулися.

Додати у молочно-яєчну суміш цукор й варити до загустіння. Консистенція має нагадувати рідке згущене молоко.

Потім пересипати у чисту миску, накрити харчовою плівкою по поверхні, щоб не утворилася скоринка, й відправити остигати.

Коли сироп повністю охолонув, в окремій мисці перетерти розм'якшене при кімнатній температурі масло з ванільним цукром.

Коли суміш посвітлішає, потроху вводити сироп та продовжувати збивати, поки не змішається весь сироп з маслом.

Розділити готовий крем на 2 порції.

Третину відкласти в окрему миску та додати до неї какао, добре перемішати. У білий крем додати коньяк й добре перемішати.

За бажання частину білого крему можна зробити кольоровим для яскравішої прикраси торта.

Дно форми або блюда бажано змастити ложкою крему, щоб коржі не крутилися при нарізанні. Потім укладати перший корж безе, змастити білим кремом й накрити другим коржем. Зверху та з боків прикрасити коричневим кремом.

Нагадаємо, кулінарна блогерка Людмила Борщ, яка розпочала свій марафон з підготовки салатів до новорічного столу, запропонувала рецепт простого та ніжного салату «Міланія».

5047

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2022 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.