ПОИСК
Книга рецептів

Важливий «національний продукт»: шеф-кухар Дмитро Борисов розповів, як правильно засолити сало

11:18 24 листопада 2021
Сало

«Стратегічний продукт» — сало, ціна на яке в Україні зростає, — можна зберігати кількома способами.

Шеф-кухар Дмитро Борисов в ефірі «1+1» розповів про два варіанти зберігання — у слоїках та у морозилці — із попередньою обробкою.

Рецепт засолювання сала у розсолі:

  • Нарізати сало великими шматками і викласти у скляний слоїк.
  • Додати до сала спеції: лавровий лист, запашний перець (горошок), часник та інші прянощі за смаком.
  • Якщо ви хочете засолити сало на тривалий час і закатати, його необхідно просолювати протягом 3−5 днів у розсолі. Потім злити розсіл, слоїки — закатати. Або поставити в морозилку.

Рецепт засолювання сала, що зберігається в морозилці:

  • Нарізати сало великими шматками і викласти у ємність.
  • Додати до сала спеції: лавровий лист, мелений перець та подрібнений часник (можна взяти більше, ніж у попередньому рецепті).
  • Засипати сіллю та добре перемішати. Таке сало буде не дуже солоним, оскільки сіль не встигне повністю розчинитись.
  • Відправити у морозилку для засолювання на кілька днів.

Раніше військові кухарі Андрій поділився рецептом смачної риби, приготовленої із салом. Боєць стверджує, що страва виходить дуже смачною, незважаючи на те, що на перший погляд здається, що ці продукти є несумісними.

Фото з Pixabay.

3404

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2021 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.