ПОИСК
Книга рецептів

Секрет — у м'яті: Григорій Герман розповів рецепт найсмачнішої турецької чорби

21:54 13 листопада 2021
Секрет — у м'яті: Григорій Герман розповів рецепт найсмачнішої турецької чорби

Телеведучий Григорій Герман, який нещодавно поділився рецептом справжньої одеської шкари (кільки), розповів, як готувати турецьку чорбу, яку він називає «All inclusive суп» і порівнює з харчо.

Втім, аромат і смак чорби — в рази насиченіший і пікантніший, багато в чому — завдяки м’яті.

Для приготування страви вам потрібні:

  • Курячий бульйон (або вода) — 2 літра
  • Сочевиця — 100 грамів
  • Рис — 50 грамів
  • Булгур — 50 грамів
  • Томатна паста — 2 столові ложки
  • Вершкове масло — 50 грамів
  • Оливкова олія — 50 мл
  • Борошно — 1 столова ложка
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Часник — 4 зубчик
  • Сіль, перець чилі, сушена м’ята — дрібка

Спосіб приготування

Заливаємо всі крупи в кастрюлі курячим бульйоном або просто водою. Залишаємо все це на півгодини на середньому вогні.

За цей час нарізаємо: цибулю — дрібними кубиками, часник солимо (так він не буде ковзати і легше різатиметься) і дрібно рубаємо.

РЕКЛАМА

Далі обсмажуємо у суміші вершкового масла і оливкової олії цибулю — до золотавого кольору і часник — до прозорості. Додаємо до них томатну пасту. Перемішуємо. Просіюємо туди ж ложку борошна. Ретельно перемішуємо. Додаємо спеції.

Ще кілька хвилин — і заливаємо туди ж бульйон з крупами. Ще 10 хвилин, щоб суп дійшов до правильної консистенції — і можна їсти!

РЕКЛАМА

Нагадаємо, співак Фоззі теж поділився рецептом надзвичайно смачного осіннього супу.

РЕКЛАМА

10436

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів