ПОИСК
Книга рецептів

Всесвітній день спагетті 25 жовтня: «Пекельний шеф» поділився рецептом ситної і надзвичайно смачної пасти з мідіями

21:33 25 жовтня 2021
паста з мідіями

До Всесвітнього дня спагетті, який всі любителі італійської кухні відзначають 25 жовтня, шеф «Пекельної кухні» Алекс Якутов прийшов у всеозброєнні. Він пропонує ненадовго відволіктися від страв із гарбуза і приготувати пасту за середземноморським рецептом — з мідіями. Секретами приготування Якутов поділився в програмі «Пекельна кухня» на Новому каналі.

Паста з мідіями

Інгредієнти:

  • Мідії в мушлях — 100 г;
  • Паста з твердих сортів пшениці — 60−70 г;
  • Оливкова олія — 2−3 ст. л.;
  • Петрушка — 1 ст. л.;
  • Лук — ¼ частина;
  • Часник — 1 зубчик;
  • Масло вершкове — 1 ст. л.;
  • Пармезан- 1 ст. л.;
  • Вино біле — 50−60 мл;
  • Сіль, перець, перець чилі — за смаком.

Пасту відварити до стадії al dente. Мідії промити, разом з нарізаною цибулею і часником обсмажити на сковороді на оливковій олії, влити туди вино, протушкувати. Додати зелень, масло. На останньому етапі додати у сковороду ледь недовареної пасти і води, в якій варилися вироби. Готову страву посипати пармезаном.

Нагадаємо, серед найпопулярніших рецептів пасти в світі кухарі називають спагетті болоньєзе. Британський принц Вільям включив цей рецепт у благодійну кулінарну книгу.

Фото pixabay.com

808

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2021 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.