ПОИСК
Книга рецептів

Осінній символ достатку: як приготувати вірменську хапаму — фруктовий плов в горщику з гарбуза

16:38 24 вересня 2021
Осінній символ достатку і достатку: як приготувати вірменську хапаму — фруктовий плов в горщику з гарбуза

В Україні дуже люблять страви з гарбуза, проте виявилося, що цей овоч поважають і в інших країнах. Так, в мережі розповіли секрети приготування ритуальної весільної вірменської страви — фруктового плову, який запікають і подають в горщику з гарбуза.

Ця страва вважається символом достатку, тому в неї додають яблука, родзинки, фініки і будь-які інші сухофрукти.

Подають хапаму, розрізавши її на скибочки і розкривши на манер квітки.

Рецепт цієї оригінальної страви розповіли на eda.ru .

Спосіб приготування

Промитий рис відварити протягом 4−5 хвилин, злити зайву воду.

Обсмажити мигдаль на сухій сковороді до золотистого кольору, перекласти в чистий посуд. На тій же сковороді розігріти 20 г вершкового масла і обсмажити очищене і нарізане кубиками яблуко з сухофруктами протягом 2−3 хвилин.

Гарбуз помити, зрізати верхівку і вичистити все насіння і волокна.

Змішати підготовлені сухофрукти і рис, додати мед і сіль за смаком, перекласти в гарбуз. Заповнювати гарбуз до країв не варто, оскільки рис буде збільшуватися в об'ємі. Покласти зверху шматочки масла, накрити гарбузовою «кришкою» і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1,5 години.

Вам може сподобатися також запечений гарбуз з прованськими травами — простий рецепт цієї страви на французький манер запропонувала Тетяна Мокріді.

507

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2022 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.