ПОИСК
Книга рецептів

Яблучний Спас на носі: рецепт пісного яблучного пирога-перевертня

20:03 18 серпня 2021
Пиріг

У велике православне свято прийнято готувати страви з яблук. Пісний яблучний пиріг-перевертень за рецептом від сайту Гастрономъ стане справжньою окрасою столу.

Для страви підходять будь-які яблука, але краще, щоб вони були з кислинкою.

Інгредієнти:

• Борошно — 1,5 склянки
• Цукор — 0,5 склянки в тісто + 2 ст. л. в карамель
• Олія — 0,5 склянки
• Яблука (великі) — 3 шт.
• Мед — 2 ст. л.
• Розпушувач тіста — 1 ч. л.
• Кориця — 0,5 ч. л.
• Вода (або фруктовий сік) — 1 ст. л.

Приготування:

• Одне велике яблуко очищається від шкірки та насіння, потім натирається в миску на крупній тертці. Додається кориця.
• У миску з тертим яблуком всипається та ретельно перемішується цукор. Вливається рослинне масло без запаху. Перемішується до отримання маси однорідної консистенції.
• Всипаються борошно та розпушувач. Ретельно вимішується тісто пирога. Воно повинно вийти густим, в'язким.
• Духовка нагрівається до 200 °C. На сковороду відправляються 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. меду та 1 ст. л. води або соку. Суміш доводиться до кипіння, помішується та вариться на середньому вогні до розчинення цукру.
• Готується кругла форма для пирога, в ідеалі — діаметром близько 22 см. Карамель виливається в форму. Два яблука очищаються від насіння та шкірки, тонко нарізаються та викладаються на карамель.
• Зверху викладається тісто, форма поміщається в гарячу духовку при 200 °C. Випікається 35−40 хвилин.

Пісний яблучний пиріг трохи охолоджується та виймається з форми, перевертається на блюдо та подається до столу.

Нагадаємо, був виявлений «зв'язок» яблучного пирога та «геноциду корінних народів Америки».

Фото: https://ua.depositphotos.com

842

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2021 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.