ПОИСК
Книга рецептів

Рецепт аджики з помідорами та часником: просто та швидко

15:40 18 серпня 2021
Аджика

Аджика — традиційне доповнення до українських страв, існує багато рецептів її приготування. Один з класичних варіантів опублікував «24 канал».

Овочева закуска на основі помідорів поєднується з м'ясними стравами, макаронами та картоплею.

Інгредієнти:

2 кг помідорів;
7 солодких болгарських перців;
5 перчиків чилі;
кінза, петрушка — за смаком;
1 ст. л. рослинного масла;
2 ст. л. цукру;
1 ч. л. хмелі-сунелі;
1 ч. л. коріандру;
сіль — за смаком.

РЕКЛАМА

Приготування:

1. Овочі ретельно миються. Видаляються плодоніжки, з болгарського перцю — насіння.
2. Помідори розрізають на четвертинки.
3. Часник нарізається дрібними кубиками, а зелень ріжеться ножем.
4. Овочі подрібнюються в пюре блендером або м'ясорубкою.
5. У великій каструлі з товстим дном розігрівається масло та обсмажується овочева суміш без часнику та зелені.
6. Маса доводиться до кипіння на маленькому вогні.
7. Додаються часник, спеції та зелень, перемішуються та варяться ще 10 хвилин.
8. Аджика розливається в стерилізовані банки та щільно закривається кришками.
9. Заготовки перевертаються верх дном і накриваються рушником. Вони залишаються охолоджуватися при кімнатній температурі.
10. Готова аджика зберігається в прохолодному місці.

РЕКЛАМА

Нагадаємо, відомий кулінар розповів, як приготувати смачний домашній кетчуп.

Фото: https://ua.depositphotos.com

РЕКЛАМА

1251

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів