ПОИСК
Книга рецептів

Мариновані помідори чилі: Григорій Герман поділився рецептом правильного маринаду

17:55 21 липня 2021
томати

Поки в Україні сезон томатів, дбайливі господарі прагнуть заготовити якомога більше овочів на зиму. Хорошим способом зберегти смак є в'ялені томати або ж мариновані помідори чилі за рецептом від Григорія Германа.

Мариновані помідори чилі

На 3 кг помідорів потрібно:

  • Вода — 1,5 л;
  • Оцет — 250 мл;
  • Цукор — 320 г;
  • Сіль — 2 ст. л;
  • Кетчуп чилі — 450 г;
  • лавровий лист, запашний перець, листя вишні, смородини, кріп.

Помити томати, не відриваючи плодоніжки (хвостики). Скласти шар овочів в стерилізовані банки, додати трави і спеції, викласти ще один шар томатів не утрамбовуючи.

Закип'ятити воду, додати в маринад цукор, сіль і оцет. В останню чергу покласти кетчуп чилі. Після закипання маринаду залити помідори і закатати банки.

Нагадаємо, на зиму можна також заморозити вишню з черешками і закатати хрусткі огірочки з кетчупом чилі.

2058

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2021 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.