ПОИСК
Книга рецептів

Відомий ресторатор поділився «одеськими правилами» баклажанної ікри

9:31 9 червня 2021
Баклажани

Ресторатор Савва Лібкін, який раніше поділився простим рецептом рагу з ранніх овочів, напередодні сезону баклажанів розкрив «одеські» секрети приготування «ікри з синеньких».

«Ікра з синеньких — це один із символів Одеси, це запах і смак одеського літа. І зараз саме час готувати цю ніжну та корисну страву — готувати його так, як це роблять в Одесі», — пише ресторатор на своїй сторінці у соцмережах і додає, що способів приготування багато, але одне правило залишається незмінним — баклажани слід лише рубати, а не терти на тертці, молоти на м'ясорубці або ж подрібнювати у блендері.

До того ж, у класичному виконанні, синенькі рубали дерев'яним ножем. До речі, так робила бабуся ресторатора, секретами приготування ікри якої він і поділився з читачами.

  • Баклажани миють, наколюють виделкою або ножем, щоб вони не почали «стріляти». Запекти у духовці на деко до готовності при 200 ° С. Пекти можна, перевертаючи з боку на бік, і у чавунній пательні під кришкою, або ж на вугільному грилі — тоді ікра вийде «з димком».
  • Готові баклажани перекласти на дошку і залишити на 15−20 хвилин, щоб стік сік.
  • Помідори сорту «Мікадо» припекти на грилі абоув духовці при температурі 200 ° C і зняти з них шкірку.
  • Ріпчасту цибулю загорнути у фольгу і запекти на вугіллі 10 хвилин або у духовці при температурі 200 ° C
  • Всі овочі охолодити.
  • Баклажани, помідори і цибулю дуже дрібно нарубати ножем. Видавити зубчики часнику, додати до овочів і продовжити рубати, домагаючись отримання потрібної консистенції: майже однорідної, але не схожою на мус.
  • Готову ікру заправити дрібно рубаною зеленню і соняшниковою олією. На самому останньому етапі посолити.
  • За можливості дати ікрі кілька годин настоятися, перед подачею спробувати на сіль.

На 4 порції ікри знадобиться:

  • 3 баклажана вагою близько 700 г;
  • 1 великий помідор «Мікадо»;
  • 2 середні цибулини;
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • 2−3 зубчики часнику;
  • 0,5 пучка зелені петрушки;
  • сіль за смаком.

При бажанні в ікру можна додати один печений перець, для кольору.

Раніше Сава Лібкін розповів, як «по-одеськи» приготувати молоду картоплю.

Фото: https://ua.depositphotos.com.

573

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2021 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.