ПОИСК
Книга рецептів

Просто ідеальна начинка: шеф «Пекельної кухні» поділився рецептом приготування пирога зі спаржею

16:32 4 червня 2021
Просто ідеальна начинка: шеф «Пекельної кухні» поділився рецептом приготування пирога зі спаржею

Шеф «Пекельної кухні» (Новий канал) Алекс Якутін поділився простим рецептом приготування пирога зі спаржею, основою якого є звичайне листкове тісто, а соковитість надає знаменитий соус бешамель.

Інгредієнти для пирога:

  • 0,5 кг листкового тіста;
  • 1 кг спаржі;
  • 100 г сиру пекоріно;
  • 2 гілочки розмарину;
  • 2 шт. часнику;
  • 30 г оливкової олії;
  • свіжа зелень — кріп, петрушка, цибуля;
  • 1 жовток.

Інгредієнти для соусу:

  • 30 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 300 мл молока;
  • сіль за смаком

Приготування

У невеликій каструлі розтопіть масло і всипте борошно. Влийте молоко і додайте сіль, перець. Постійно помішуйте до загустіння.

Розкачайте тісто завтовшки 10 мм до 20−30 см. У центр налийте соус бешамель. Залиште край 1 см і змастіть його жовтком. Так край пирога буде красивим і хрустким. Промийте спаржу і обріжте закінчення ніжок. Викладіть її в центр рівномірно по всій довжині.

Збризніть оливковим маслом.

Поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин. Дістаньте з духовки і посоліть. Натріть сир і посипте їм пиріг.

Пиріг краще не різати, а просто рвати руками.

Раніше кулінар, ведучий ток-шоу «Говорить Україна» (канал «Україна») Олексій Суханов дав «ФАКТАМ» простий рецепт пирога з ревенем.

Фото Новий канал

403

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2021 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.