ПОИСК
Книга рецептів

Соус для шашлику: просто та смачно

12:15 3 червня 2021
шашлик

Поїхати на шашлики люблять і дорослі, і діти. Ароматне м'ясо особливо смакує зі свіжими овочами. А ще не обійтися без соусу.

Легким рецептом соусу з «ФАКТАМИ» поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.

— Соус легко приготувати на основі томатної пасти з додаванням спецій та зелені, — каже Елла Іванова.

Соус для шашлику

Інгредієнти:

  • 300−350 мл води
  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю (не повні)
  • 1 столова ложка цукру
  • 150 г томатної пасти
  • сіль
  • базилікова сіль або сушений базилік
  • 2 гвоздички
  • суміш перців

При подачі:

  • зелень (на смак)
  • часник (на смак)

Приготування:

У сотейнику з'єднуємо пасту, цукор, сіль, базилікову сіль, гвоздику, перець.
Додаємо воду (не всю — залишаємо 100 г для крохмалю). Все добре перемішуємо, варимо кілька хвилин.

З'єднуємо крохмаль і воду, розмішуємо і вливаємо до томатної маси. Пробуємо на смак, проварюємо пару хвилин. Охолоджуємо. При подачі я додаю зелень та часник.

Соус до шашлику дуже легко приготувати. Фото з альбому Елли Іванової

— Що б ви побажали читачам «ФАКТІВ»?

— Ритуал приготування шашликів у хорошій компанії — мабуть, найголовніше, за що ми любимо все це. Спілкуйтеся, відпочивайте. Але не забувайте про безпеку — пандемія не закінчилася. Гарного відпочинку!

Читайте також: Кефір плюс газована вода: Ектор Хіменес-Браво поділився «неймовірним рецептом» маринаду для шашлику

Фото в заголовку: https://ua.depositphotos.com/

1037

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2021 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.