ПОИСК
Книга рецептів

Забагато оливкової олії: відомий ресторатор поділився рецептом зеленого борщу

16:33 6 травня 2021
Зеленый борщ

Одна з улюблених весняних страв — зелений борщ. Одеський ресторатор Савелій Лібкін, которий раніше поділився рецептом паски, розповів у своєму Facebook, як приготувати смачну страву.

Інгредієнти на 4 порції:

500 грамів реберець теляти;
500 грамів м'якоті лопатки;
3−4 картоплини біло-жовтих сортів вагою приблизно 300 г;
300 г шпинату;
150 г щавлю;
2 середні цибулини;
1 головка часнику;
200 мл оливкової олії (можна трохи менше);
1 корінь петрушки;
1 корінь селери;
100 г зеленої цибулі;
1,5 пучка зелені петрушки;
0,5 пучка кропу;
4 яйця;
200 г домашньої сметани;
півлимона;
лавровий лист;
сіль і перець за смаком.

Приготування. З телячої лопатки видаляються плівки та сухожилля, м'ясо нарізається на однакові шматки приблизно по 50 г. Заливається холодною водою, ставиться на сильний вогонь і доводиться до кипіння. Через три-чотири хвилини кипіння на мінімальному вогні треба починати знімати піну. Бульйон вариться три години .

Саме м'ясо вариться до готовності близько 50 хвилин. Трохи зелені, морква, петрушка, стебло селери та лавровий лист додаються в бульйон через дві години після початку варіння. Одночасно треба опустити в бульйон цибулину. Можна не солити.

РЕКЛАМА

Шпинат, щавель, кропива інша зелень промивається та відкидається на друшляк, збризкується лимонним соком. Бланшувати окропом не обов'язково.

Ріпчаста цибуля та часник нарізаються та злегка підсмажуються на оливковій олії одночасно з коренем селери та петрушки.

Трохи картоплі минулорічного врожаю промивається, чиститься та нарізається кубиками. Бульйон проціджують, в нього додаються картопля і шматки раніше звареного м'яса, потім солиться.

РЕКЛАМА

Після додавання пасерування і через десять хвилин рубаної зелені дати закипіти та вимкнути вогонь. Борщ повинен постояти мінімум 30 хвилин.

За цей час варяться яйця та дрібно шаткуються петрушка, кріп і зелена цибуля. Яйця натираються на крупній тертці, розкладаються на тарілці та заливаються борщем. У блюдо додається сметана, потім воно подається до столу.

РЕКЛАМА

Підписників збентежила кількість оливкової олії.

Нагадаємо, Лібкін опублікував цікавий рецепт приготування молодої картоплі.

2559

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів