ПОИСК
Книга рецептів

16 жовтків і коньяк: одеський ресторатор Лібкін поділився рецептом паски

20:28 3 травня 2021
Паска

Тиждень, що слідує за Великоднем, теж вважається святковим і називається Світлою седмицею. У ці дні прийнято ходити в гості до родичів, друзів і пригощати їх великодніми пасками — фірмовий рецепт від ресторану «Дача» опублікував в своєму Instagram Савелій Лібкін

Інгредієнти:
молоко 3.2% жирності — 400 грамів
борошно вищого сорту — 1 кг;
масло вершкове 82% - 260 грамів;
вершки 40% - 100 грамів;
ваніль натуральна — один стручок;
жовтки — 16 штук;
дріжджі — 20 грамів;
цукати, родзинки, курага і кедрові горішки — 300 грамів;
коньяк — 50 мл;
апельсинова цедра — 50 грамів;
цукор — 250 грамів.

Приготування. Тісто необхідно місити опарним способом. Молоко розігрівається до 40 градусів, додається ложка цукру, дріжджі та 200 грамів борошна. Замішується опара та залишається бродити на 1,5 години.

Цукати, родзинки, різана курага, сушена вишня та журавлина на одну годину заливаються коньяком і шафрановою настоянкою.

В опару додаються борошно і масло. Жовтки розтирають з цукром в піну, потім місить м'яке тісто. Додаються цукати і цедра.

Дається підійти чотири рази по 45 хвилин. Кожного разу необхідно обминати. Після цього тісто розкладається за формами та підходить ще 45 хвилин. Паски випікаються при температурі 150° протягом години.

Рецепт сподобався багатьом українцям, вони залишили коментарі: «Спасибі за чудову паску!», «Рецепт незрівнянний».

Читайте також: Наталя Могилевська поділилася рецептом сирної паски для зожніков

852

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2021 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.