ПОИСК
Книга рецептів

Смак буде неповторним: сушеф «Пекельної кухні» презентував рецепт львівського сирника

10:45 3 травня 2021
Львівський сирник

В Україні продовжують святкувати Великдень, і, крім пасок та крашанок, кожна господиня намагається приготувати ще й свої «фірмові» ласощі.

Одним з таких частувань може стати й львівський сирник, пише сайт «Нового каналу». Про те, як його готувати, розповідає сушеф кулінарного реаліті «Пекельна кухня» Микита Єфанов.

За його словами, приготувати львівський сирник абсолютно нескладно, до того ж смак його буде неповторним.

Для приготування страви потрібно:

  • 400 г — 5% сиру;
  • 3 шт. — яєць;
  • 5 г — ванільного цукру;
  • 5 г — розпушувача;
  • 100 г — родзинок;
  • 150 г — коньяку або рому;
  • цедра 1 апельсина;
  • дрібка солі.

Інгредієнти для поливки:

  • 100 г — цукру;
  • 100 г — вершків.

Спочатку слід залити окропом родзинки, аби вони набрякли. В окремому посуді збити до однорідної маси сир, цедру апельсину, ванільний цукор та жовтки яєць.

Злити з родзинок воду та додати ром або коньяк.

Збити білки у пишну піну, всипати сіль. Додати білки у сирну масу, обережно і невеликими порціями.

Поставити сирник у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Вимкнути духовку і залишити там сирник остигати на ніч.

Розтопити цукор — повинна утворитися карамель. Додати вершки та полити сирники, коли суміш охолоне.

Раніше рецептом швидкої бездріжджової паски з «ФАКТАМИ» поділилася кулінар Тетяна Литвинова.

Фото з сайту «Нового каналу».

7759

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2021 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.