ПОИСК
Книга рецептів

Нова колекція пасхального печива від відомого кондитера Олени Так (рецепт)

13:54 8 квітня 2021
пасхальне печиво

Великдень — улюблене свято дорослих і дітей. І воно вже не за горами. Це свято дарує стільки позитивних емоцій! Всім відомо, наскільки смачна та гарна великодня випічка. А яка ароматна! Не випадково французькі квітникарі створили сорт троянди з запахом паски. До слова, чудова ідея — спекти і пасхальне печиво. Воно прекрасно доповнить святковий стіл.

Рецептом пасхального печива з «ФАКТАМИ» поділилася відома американська кондитерка Олена Так, яка створює справжні солодкі шедеври .

— До прийдешнього Великодня я створила нову колекцію печива, — розповідає Олена Так. — Лондонський художник Євгенія Іманськи намалювала малюнки — світлі, сонячно-весняні. Їх я перенесла на печиво, покрите білим шоколадом. А фудфотограф Наташа Брін відобразила всю цю красу на фото. Відкрите вікно немов символізує добру звістку, гілочки верби — весну, паска на столі — саме свято…

Кожне печиво немов картинка

— Який смак має печиво?

— Це пісочне ванільне печиво. Воно в міру солодке, розсипчасте, але при цьому чудово тримає форму. У сухому місці може зберігатися до місяця.

— Поділитеся рецептом?

— Із задоволенням!

Великоднє пісочне печиво

Для приготування знадобиться 220 г борошна, 150 г холодного вершкового масла, 1 жовток, 50 г цукру і дрібка солі. Борошно, сіль просіяти, додати вершкове масло, протерти до крихти. Жовтки трохи збити і додати до теста. Вимісити до гладкої маси. Покласти на 30 хвилин у холод.

Нетонко розкачати тісто, вирізати печиво бажаної форми і випікати при температурі 180 градусів 10−15 хвилин.

І приємного апетиту!

Гілочки верби асоціюються з весною, відродженням природи

— Як можна урізноманітнити смак такого печива?

— За бажанням можна також додати ваніль або лимонну цедру. Кількість цукру також можна регулювати на ваш розсуд. Менше цукру — менше калорій.

Відкрите вікно немов символ доброї вістки

— Як декорувати печиво в домашніх умовах?

— Найпростіше прикрасити глазур'ю. Готується вона так. 3 склянки просіяної цукрової пудри і два білки збити ручним міксером до однорідної маси. Можна додати кілька крапель лимонного соку. Бажаний відтінок глазурі можна створити за допомогою харчових барвників.

Олена Так: «Нехай ваше серце переповнює радість!»

— Що б ви побажали читачам «ФАКТІВ» перед святом?

— Бажаю, щоб ваша душа була світлою, дух — міцним, серце — відкритим, а ваш будинок — теплим і затишним. Нехай на вашому обличчі завжди сяє усмішка, яка осяє все навколо. Нехай ваше серце переповнює радість!

Читайте також: Кондитер Олена Зіберт: «Моє «золото» на всесвітньому конкурсі Cake International — це кондитерський «Оскар»

Фото з альбому Олени Так

726

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Читайте также
 

© 1997—2021 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.